BART VAN DER SCHAAF

       TRAINER

DIDACTIEK

Ik geloof dat iedereen leren leuk vindt, zolang je dat woord maar niet gebruikt en hun natuurlijke interesse aanwakkert. De beste docent of trainer is daarom niet alleen inhoudelijk, maar vooral didactisch deskundig. Mijn carriere van 25 jaar lesgeven en ontwikkelen van trainingen in internationaal gevarieerd werkveld, is voor mij een doorgaande zoektocht naar hoe ik de voorwaarden voor leren optimaliseer. Zo bouw ik mijn programma’s op als een speurtocht, ben ik deskundig in het opwekken van nieuwsgierigheid en is het voor mij de uitdaging om elke ingewikkelde leervraag terug te brengen tot uitvoerbare opdrachten waardoor leercurves stijler worden.

TRAININGSAANBOD

Je kunt mij inschakelen voor trainingen in o.a. Gesprekstechnieken, Feedback, Leadership, Suïcide-counselling, Rollenspeltraining, Creativiteit.


Daarnaast heb ik een aantal programma’s op het gebied van Storytelling, Werken met Trainingsacteurs en Presentatietechniek.


En verzorg ik teambuildings- of conflictoplossings-bijeenkomsten op basis van Deep Democracy en Geweldloze Communicatie.


En geef ik individuele coaching persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap.

SPEL EN LEREN

Zoeken naar en uitbreiden van creativiteit is mijn hoofddoel. Zodra je je resultaat-

verwachting en neiging tot oordelen loslaat, kan iedereen creatief worden en dus optimaal leren.

Mijn ervaring en inspiratie haal ik voornamelijk uit de regie- en theaterwereld.

Ik werk steeds vanuit het magische verband tussen spel, dramaturgie en storytelling enerzijds, en leren anderzijds. Het belangrijkste instrument daarbij in mijn werk is spel. Door altijd te werken met wisselende spel-vormen, foppen we als het ware onze hersenen en krijg ik mensen in een niet-oordelende leerstand die creativiteit optimaal bevordert.

Bart werkt integer, confronteert vanuit respect en krijgt altijd prima evaluaties als co-trainer en trainingsacteur. Feedback van cursisten is unaniem dat Bart een verdieping in het experimenteren met gedrag aanbrengt en bijzonder bijdraagt aan hun ontwikkeling.ELLEN VAN LAAR - La Sfida

(placeholder)

Intelligent, ambitieus, invoelend, nauwgezet en creatief. En gewoon gezellig. Dat ook. Hij rijdt alleen motor. Dat is dan weer wat minder.BERTHOLD GUNSTER - Ja-maar®

(placeholder)

Origineel, gevoel voor humor, doortastend en weet je te verassen.  Ik heb Bart leren kennen als iemand die op een verassend creatieve wijze vorm geeft aan zijn rol van docent en coach. Hij is in staat mensen verder te helpen in hun creatieve processen.KARSTEN DE VREUGD

Filmregisseur

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)