ACTEUR

Als acteur ben ik verbonden aan het Londense theatergezelschap The Factory Theatre. Een bijzondere compagnie waar klassieke teksten (Shakespeare, Tsjechov, Homerus) worden gebracht met grote nadruk op levendigheid en betrokkenheid, waar ik het afgelopen seizoen te zien was als Timon van Athene in het gelijknamige stuk. Daarnaast was ik te zien als Papageno in Mozart’s opera Die Zauberflöte in een internationale tournee met Iván Fischer en het Boedapest Festival Orkest. Voor Pinewood Studio’s in Londen sprak ik diverse luisterboeken in.

>> CV en Showreel

TRAINER

Als trainer heb ik gewerkt voor uiteenlopende bedrijven en instellingen zoals de Politieacademie, Hotelschool Maastricht, ABN AMRO, Hogeschool Zuyd, Hogeschool INHolland, RINO, Peugeot, Citroën, BMW, de Brandweer en vele andere. Als trainer ben ik gespecialiseerd in het optimaliseren van het leerproces binnen de context van het werken in een groep, waarbij vooral het ontdekken van de eigen creatieve mogelijkheden van de deelnemers centraal staan en het aanleren van een effectieve leerhouding. Daarbij wordt er tijdens mijn trainingen vaak erg veel gelachen.

>> Visie en Referenties

TRAININGSACTEUR

Van cursisten hoor ik regelmatig dat het werken met mij als trainingsacteur een verademing is en ook veel leuker dan verwacht. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met communicatietrainingen en assessments variërend van fabrieksvloer tot CEO-niveau. Ik was betrokken bij trainingen aan onder andere politie en brandweer, ggz-medewerkers, artsen, verkopers en crisis-communicatiemanagers en speelde rollen-spellen variërend van het verkopen van motorfietsen tot zelfdodingscounseling, van collegiale hulpverlening tot achtervolgings- en observatietechniek en van het brengen van slecht nieuws tot het afsluiten van miljoenencontracten.

>> Referenties

Met een bordkartonnen machinegeweer in zijn handen stampt Coriolanus -vurig gespeeld door Bart van der Schaaf- achter op de speelvloer zwarte en witte ballonnetjes stuk. Zo helder wordt de kinderachtigheid van oorlog niet vaak verbeeld.HET PAROOL

over Coriolanus

(placeholder)

Intelligent, ambitieus, invoelend, nauwgezet en creatief. En gewoon gezellig. Dat ook. Hij rijdt alleen motor. Dat is dan weer wat minder.BERTHOLD GUNSTER - Ja-maar®

(placeholder)

English dialogue taken by six excellent young British-based actors - Admirably, there was no miking for the keen projection of the actors - dominated by Bart van der Schaaf's genuinely funny, natural Papageno-in-speech.THE ARTS DESK

over Die Zauberflöte

(placeholder)

STEM

Naast mijn werk als acteur in het theater en op de set, werk ik al sinds bijna 15 jaar als voice-over. Door die ervaring kan ik veel kanten op, kan ik zelfstandig werken en ben ik ook goed te regisseren. En omdat ik de beschikking heb over een eigen opnameruimte kan ik flexibel werken en in indien nodig (zeer) snel leveren.


THUIS STUDIO

Voor het inspreken heb ik de beschikking over een eigen professionele akoustische opnameruimte met Røde NT1-A microfoon, Focusrite Saffire Pro interface en PowerMac met Logic.MUZIEK

Naast mijn werk in het theater en het bedrijfsleven ben ik actief als muzikant en zanger. Ik speel gitaar (elektrisch en akoustisch), drums, piano en basgitaar.


FRAGMENTEN

Aan dit gedeelte van de website wordt nog gewerkt. Het is de bedoeling dat hier binnenkort ook muziekfragmenten te beluisteren zijn.

BART VAN DER SCHAAF

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

THEATER & TRAINING

ACTEUR

TRAINER

MUZIEK

STEM

TRAININGS

ACTEUR